Djerba utazás Ghribai Zarándoklat 4* Tunézia

Utazás azonosító száma: 36544

Legjobb tunéziai utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Tunézia Djerba utazás Ghribai Zarándoklat tunéziai utazások
társas utazások nyaralások, üdülések.

Utazás leírása

A dzserbai zsidóság múltjában a legenda és a valóság ötvöződött az évezredek alatt. Az első telepesek mintegy 2.500 éve, Salamon templomának pusztulása után érkeztek a szigetre, s kohanitáknak, Áron leszármazottjainak vallották magukat. A szájhagyomány szerint magukkal hozták a szimbólummá vált templom ajtaját és számos kövét, amiket új zsinagógájukba építettek. A dzserbai zsidóságról az első írásos emléket a kairói genizahban találták: az irat szerint a XII. században a szigeten élő zsidók élénk kereskedelmi kapcsolatban álltak egyiptomi hittestvéreikkel. Mára a két településen, Hara Kebirában és Hara Sghirában mintegy ezerkétszáz zsidó lakos él.Hara Sghira nevezetessége a híres zsinagóga, a Ghriba, aminek jelentése csodálatos, fensőséges, de mint több arab szónak, ennek is számos más értelme is van: idegen, magányos, kirekesztett.  Története is a mondák világába nyúlik vissza. Az emlékezet egy asszonyról szól, aki Jeruzsálemből érkezett ide gyalog, s megpihent Djerbán. Egyedül volt és alamizsnából élt. Amikor egy tűzben meghalt, a kunyhója ugyan porig égett, de az ő teste sértetlen maradt. A templomot a zsidóság szent helynek tekinti, a hívek évszázadok óta keresik fel. A zsinagóga mai formáját a XIX. században nyerte el, 1920-ban renoválták.
Az árak tartalmazzák
- Elhelyezést 7 éjszakára,
- ellátást,
- repülőjegyet,
- transzfert (repülőtér és szálloda között),
- magyar nyelvű képviseletet
Az ár NEM tartalmazza
- A megköthető BBP biztosítást.
Baba 0-2 éves korig
21.000,-Ft/fő.
Gyerek korhatár
2-12 éves korig.

Program

1. nap (2017. 05. 09.)
Menetrend függvényében érkezés a djerbai repülőtérre, majd indulás az El Mouradi Djerba Menzel 4*-os all inclusive ellátású hotelbe, ahol a nap további részében szabad programra van lehetőség.
Szálloda leírás: a 33 hektáros területen fekvő 4 csillagos El Mouradi Djerba Menzel szállodát nevezhetjük a nyugalom szigetének, a helynek ahol teljesen átalakulhatunk. A hagyományos djerbai építészet, a menzels ad jellegzetes karaktert és bohém bájt az épületnek. A szálloda 6 km-re található Midoun városától, és 33 km-re a djerbai repülőtértől (kb. 30 perc transzferidőre).
Szobák: az 589 légkondicionált standard szoba mindegyike erkéllyel vagy terasszal, fürdőszoba/WC-vel, telefonnal, szatellit Tv-vel, hajszárítóval, mini hűtővel és széffel felszerelt.
Ellátás: az all inclusive ellátás keretén belül 4 étterem és 5 bár áll a vendégek rendelkezésre svédasztalos és a la carte választékkal.
Sport és szabadidő: két tengervizes, egy tengervizes gyermek medence, édesvizű medence gyermek résszel és egy fedett medence jakuzzival található a szállodában. Számtalan szabadidős lehetőséget kínál. A Djerba Golf Club mindössze 7 km-re fekszik, míg a sziget kaszinója 10 km-re van a hoteltől.
Szálloda felszereltsége: a hotel modern thalassotherápiás centerrel rendelkezik: fitnesz, törökfürdő, masszázs, hidromasszázs, jet zuhanyzó, szauna, pedikűr, manikűr, arckezelés, algapakolás és egyéb wellness kezelések. A recepciónál pénzváltó és bankautomata működik. A medencék mellett és a tengerparton a napágyak, a napernyők valamint a matracok ingyen állnak vendégeink rendelkezésére, a strandtörülközőért azonban 10,- TND letétet kell fizetni.
2. nap (2017. 05. 10.)
08:00-08:45 reggeli a szállodában.Djerba felfedezése - félnapos kirándulás (autóbusszal). 09:00 indulás a szállodából. A félnapos kirándulás keretében megismerkedhetnek Djerba főbb látnivalóival, Guellalában a fazekas művészettel és a ghribai zsinagógával. Betekintést nyerhetünk egy zsidó iskola mindennapjaiba látogatásunk során. Városnézés Houmt Soukban, majd Midounban az igazi tunéziai piaci hangulattal találkozhatnak.13:00 visszaérkezés a szállodába, ahol all inclusive ellátásban részesülünk. Délután szabad program. 
Külön díj ellenében (kb. 30,- EUR/fő) részt vehetünk adrenalin túrákon, mely során kipróbálhatjuk a buggy-t és quad-ot vagy eltölthetünk egy kellemes délutánt szállodánkban.
3. nap (2017. 05. 11.): Matmata - Douz - 1 napos (autóbusszal)
07:00: indulás a szállodából. Kirándulás Land Roverrel vagy autóbusszal a Szahara szélére, Douzba, séta a dűnék között Zaafraneban, tevegelési lehetőség (fakultatív, külön fizetendő). Ebéd Douzban, majd a Tamerzet berber falun át elutazás Matmatába. Egy berber barlanglakás (troglodita) megtekintése után visszautazás és érkezés a szállodába az esti órákban.
4. nap (2017. 05. 12.), 5. nap (2017. 05. 13.), 6. nap (2017. 05. 14.): Szabad program
Ezen napok valamelyikén lehetőség van a zarándoklatra elmenni, melyhez transzfert biztosítunk Hara Sghira-ba, ahol megtalálható a ghribai zsinagóga, zarándoklatunk cél állomása.
7.  nap (2017. 05. 15.): Egész napos Szahara túra fakultatív program keretében (külön térítés ellenében, kb. 70,- EUR/fő)
Reggeli a szállodában. 7 órakor indulás Medeninebe, a római úton keresztül, ahol a csoport ghorfa-kat (terménytárolókat) nézünk meg. A következő állomás Ben Khdachebe 15 perc pihenő.  Majd Ksar Ghilane-ben lehetőség van tevegelésre ( kb. 20,- dinár/fő), majd itt fogyasztjuk el az ebédet. Vissza utunk szintén a római úton keresztül halad. A program során közel 440 km-t teszünk meg.
8. nap (2017. 05. 16.)
Busztranszfer a szállodából a repülőtérre a menetrend függvényében, valamint létszámtól függően közvetlen járat vagy átszállással történő utazás.
(Létszámtól függően alakul a repülőgép útvonala. Minimum 40 fő esetén bécsi indulással, tunisi átszállással Djerba szigetére a Tunisair járatán juthatunk el. Minimum 133 fő esetén közvetlen charter járat Budapest - Djerba között.)

A részvételi díj 100%-át 2017. 03. 31-ig kell befizetni!  

Utazási iroda hazai besorolás
Utazás azonosító száma: 36544 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Tunézia utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 782 84 92