Jogi nyilatkozat – CopyrightCopyright: www.tunezia-utazas.com

A weboldalon, illetve a képgalériában található képek, írások, szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak!


Tehát addig ameddig a kép, írás készítője írásban nem nyilatkozik a képek, írások, szövegek szabad felhasználhatóságáról, a képeket, írásokat, szövegeket szerzői jog védi. Az a személy, aki a nem szabad felhasználású képeket, szövegeket, írásokat lementi és saját oldalán, sajátjaként megjelenteti, bűncselekményt követ el, mely komoly büntetőjogi eljárást von maga után.
A jogdíjas képek, írások, szövegek sajátként való megjelentetése bűncselekmény!

A www.tunezia-utazas.com fenntart minden jogot, a weboldalainak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével.
A www.tunezia-utazas.com tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (fotó, szöveg, grafika, adatszerkezet, struktúra, stb.) internetes feldolgozása és értékesítése.


Magyarországon az emberek nagy többsége úgy gondolja, hogy ha egy képen nincs felirat vagy esetleg vízjel, akkor az szabadon felhasználható. Ez azonban hatalmas tévedés. A szerzői jog minden képre vonatkozik, tehát ameddig a szerző nem nyilatkozik a kép szabad felhasználásáról, addig azért a képért jogdíjat kell fizetni, még abban az esetben is, ha a kép nincs vízjellel ellátva. A szerzői jog védelmére és a jogsértések felderítésére ma már igen fejlett technológia áll rendelkezésre. Könnyen és gyorsan tudják szűrni a digitális képeket pixel és IPTC adatok alapján, így a képtulajdonosok könnyen rá tudnak találni a saját tulajdonú fotóikra. A szerzői joggal visszaélőket rendőrségi eljárás keretében felelősségre vonják, de a jogdíjak utólagos megfizettetése miatt akár bírósági ügy is lehet a szerzői joggal való visszaélés következménye.
Kérdése van? Hívjon most!