Az utazás online megrendelése 5 egyszerű lépésben

Megtalálta álmai utazását? Rendelje meg online, hogy időt takarítson meg!

Az online rendelés igazán gyors, biztonságos és mindössze 5 egyszerű lépésből áll:

1. Kattintson a kiválasztott szállodára, válassza ki az időpontot és töltse ki a megrendelőlapot. Ekkor már egyből látni fogja egyből a teljes fizetendő összeget.
2. Ezután mi válaszlevelet küldünk Önnek, amely egy megerősítés, hogy megrendelése beérkezett hozzánk.
2 lehetőség adott:
 • 1. Nincs már hely a kiválasztott útra, akkor ezt tudatjuk Önnel a válaszlevelünkben, értelemszerűen ekkor fizetnie sem kell.
 • 2. Másik lehetőség: Van hely, ekkor a továbbiak következnek: Egy bizonyos ideig eltesszük az utat (opciós foglalás). A válaszlevélben megküldjük a szerződést, a nyilatkozatot, valamint leírjuk a fizetési feltételeket.
3. Fizesse be az utazást és küldje nekünk vissza a szerződést és az ÁFA nyilatkozatot aláírva.
4. Ezután mi minden papírt intézünk, hamarosan küldjük a visszaigazolást vagy a részvételi jegyet, illetve igény esetén a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. Az elektronikus repülőjegyet és a szálloda vouchert az utazás előtt pár nappal vagy a repülőtéren fogja megkapni.
5. Önnek csak annyi a dolga, hogy csomagoljon és utazzon.

Hogyan tudja kiválasztani az utazás részleteit?

UTAZÁST KERES? HASZNÁLJA AZ UTAZÁSKERESŐT!
Amint megvan a szimpatikus utazás, kövesse a lenti lépéseket.

1 Lépés: Kattintson a kiválasztott szállodára, válassza ki az időpontot és töltse ki a megrendelőlapot.

Úticél és a szálloda kiválasztása

Első lépésben válassza ki, hogy melyik országba, és azon belül melyik városba utazna.
Az adott város lapján találja meg a szálloda kínálatunkat, ahol a szálloda nevére vagy a "Bővebben" gombra való kattintással jut el a szálloda leírásához. 

Időpont, ár kiválasztása

A szálloda leírásának oldalán alul találja meg: Indulási időpontok, árak, kalkuláció, megrendelés
Az indulási időpontok havi bontásban jelennek meg.
Ahhoz, hogy a teljes fizetendő összeget megkapja, egyszerűen kattintson az Önnek megfelelő indulási időpont sorában található "Kalkuláció" gombra. Fontos:
 • Az ajánlatok nem a szabad helyeket jelzik, különösen nem last minute utazás esetén, ezért kérjük a szabad helyekről telefonon érdeklődjön.
 • A listában megjelenő díj a legolcsóbb felnőtt részvételi díj, amely nem a teljes részvételi díj. A szobák árait a szálloda kalkulálja ki, de általánosságban elmondható, hogy más az ára a standard normál szobának már akkor is, ha mondjuk az egyik szoba a tájra néz, még a másik standard szoba mondjuk a kertre vagy a tengerre. A felnőtt részvételi díja függ attól is, hogy hányan lesznek egy szobában és milyen típusú szobában lesz az elhelyezés. Nem ugyanaz a részvételi díja az 1 főnek, akkor, ha valaki egyedül van egy szobában, vagy mondjuk ketten vagy hárman lesznek.
 • Az árkalkuláció eredménye tájékoztató jellegű, amely az utazási irodát az utazási szerződés megkötésére NEM KÖTELEZI.
 • A szállodák különböző nagyságú és felszereltségű illetve kategóriájú szobákat kínálnak különféle árakon, például standard, deluxe, junior suite vagy családi szoba.

Válassza ki az Önnek legszimpatikusabb szobát.

Ha kevés egy szoba, akkor adjon hozzá még egy szobát vagy akár többet is. Az oldalon 2 helyen is láthatja, hogy mennyibe kerül az utazás összesen.
Tipp: Utasbiztosítás. Baleset-, betegség és utasbiztosítás igénybevételét itt tudja jelezni. Mi mindig javasoljuk az utasoknak a BBP megkötését, mivel szinte alig kerül valamibe, viszont akármi történik velünk vagy a csomagjainkkal, biztonságban érezhetjük magunkat.
Amennyiben meg szeretné rendelni az utat, akkor a "Tovább" gombra. 

Megrendelőlap kitöltése

Megjelent az Utasadatok oldal, ahol ismét látni fogja a teljes fizetendő díjat, és ahol értelemszerűen meg kell adnia néhány adatot a megrendeléshez:
 • Az Ön neve, címe, telefonszáma és e-mail címe. Ezekre a kapcsolattartáshoz van szükségünk, így kérjük, hogy valós adatokat adjon meg.
 • Utasok neve és születési dátuma. Figyeljen arra, hogy az útlevélben szereplő, teljes nevet adja meg, és megrendelés előtt ellenőrizze le a születési dátumokat is.
 • Nyilatkozat. 2011 óta jogszabályi előírás szerint nyilatkozni kell minden megrendelőnek arról, hogy magánszemélyként vagy céges megrendelőként veszi igénybe az utazást. Értelemszerűen jelölje meg azt a lehetőséges a három közül, amelyik Önre vonatkozik. Ha cégnévre kéri a számlát, akkor a számlázási nevet és címet írja meg nekünk, ami nem mindig azonos a megrendelővel.
 • Megjegyzés. Ide írhatja minden extra kívánságát vagy megjegyzését.
 • Hírlevélre feliratkozás. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig időben értesüljön legfrissebb last minute akcióinkról.
 • Utazás megrendeléséről szóló szerződés és az Útlemondási biztosítási szabályzat elfogadása. A megrendelés elküldéséhez természetesen el kell fogadnia a szerződést és a szabályzatot is.
 • Tovább gombra kattintás után eljut az Ellenőrzés oldalra, ahol összesítve van a megrendelés összes adata. Itt leellenőrizhet mindent.
 • Következő oldal: Fizetés. Itt tudja kiválasztani, hogy Önnek melyik fizetési forma a legmegfelelőbb.
 • Mindent kitöltött, és a kalkulációt is rendben lévőnek találja? Küldje el nekünk az utazás megrendelését "Megrendelem" gombra való kattintással!
Tipp: Amennyiben valamit javítani szeretne, mindig egy lépéssel vissza tud menni, hogy az esetleges javításokat el tudja végezni.

Számunkra fontos az adatbiztonság! Az Ön adatait nagyfokú körültekintéssel, bizalmasan kezeljük. Adatait harmadik félnek nem adjuk tovább. A Dive Hard Tours Utazási Iroda adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-61279/2012.

2. lépés: Mit történik azután, hogy Ön megrendelte az utazást?

Válaszlevelet küldünk Önnek, amely egy megerősítés, hogy megrendelése beérkezett hozzánk.
2 lehetőség adott:
 • 1. Nincs már hely a kiválasztott útra, akkor ezt tudatjuk Önnel a válaszlevelünkben, értelemszerűen ekkor fizetnie sem kell.
 • 2. Másik lehetőség: Van hely, ekkor a továbbiak következnek.
Hasznos tanács: A foglalás előtt célszerű telefonon érdeklődnie a szabad helyeinkről.

Miután megkaptuk Öntől a megrendelést, mi - a legtöbb esetben- opciósan eltesszük Önnek a megrendelt utazást.
Mennyi időre?
 1. Amennyiben az indulás időpontja a megrendeléstől számítva 30 napnál későbbre esik és még sok hely van, akkor az utat 48 órára tesszük félre.
 2. 1 héttel az indulás előtt általában nem lehet opciósan eltenni az utazást, a megrendeléssel egyidejűleg kell a teljes díjat kifizetni. A teljes díj megfizetése után, a szabad helyek függvényében áll csak utazási irodánknak módjában befogadni a megrendelést. Amennyiben időközben beteltek a helyek, akkor az iroda a teljes díjat visszafizeti vagy az utassal egyeztetve egy másik utazás árába beszámítja.

3. lépés: Hogyan tudok fizetni? Hogy küldjem vissza a szerződést és a nyilatkozatot?

Önnek annyi a dolga, hogy befizesse az utazás díját, és visszajuttassa hozzánk a kitöltött és aláírt utazási szerződést és az ÁFA nyilatkozatot.

Hogyan fizethet?

Az utazás kifizetésének módjáról a "Fizetés" menüpont alatt talál részletes leírást.
A határidőben történő befizetés után Ön értesítést küld irodánknak, mi leellenőrizzük a jóváírást.

Hogyan küldje vissza az utazási szerződést és nyilatkozatot?
 • E-mailen: Scannelje be vagy okos-telefonjával fényképezze le mindkét dokumentumot és küldje el nekünk. Ezt javasoljuk, mivel az e-mail gyors és ingyenes.
 • Postán: Természetesen ki is nyomtathatja a dokumentumokat, és postázhatja is számunkra.

4. lépés: Milyen dokumentumokat fog kapni és mikor?

Miután Ön befizette az összeget és ezt jelzi nekünk, mi véglegesítjük az addig opciós foglalását.
Ezt követően a következő dokumentumokat fogjuk Önnek küldeni:
 • Visszaigazolást vagy részvételi jegyet. A részvételi jegyet majd 1 példányban kell kinyomtatnia és magával vinnie a reptérre. Fontos: Az utazási iroda írásbeli visszaigazolását követően válik hatályossá az utazási szerződés.
 • Igény esetén baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. Ezt is 1 példányban nyomtassa ki, és vigye magával. Tartsa meg a hazatérésig.
 • Elektronikus repülőjegy és szálloda voucher. A repülőgép indulási idejét és a reptéren történő találkozó idejét általában egy héttel az indulás előtti héten küldi meg irodánknak az utazásszervező, amit mi is csak ekkor tudunk továbbítani az Utasoknak. A elektronikus repjegyet és a szálloda vouchert az indulás előtti héten küldjük meg Önnek, vagy az iratok a repülőtéren lesznek átvehetők. Amennyiben e-mailen kapja meg tőlünk ezeket a dokumentumokat, akkor nyomtassa ki - általában 3 példányban-, és vigye magával. Az első példányt a repülőtérre való érkezéskor a check-in pultnál, a második példányt a hotelben a recepción, a harmadik példányt pedig a visszaútnál a repülőtéri check-in pultnál kell használnia.
Amennyiben igényli, a fenti dokumentumokat és a számlát szívesen postázzuk Önnek, illetve személyesen is átveheti ezeket irodánkban.

5. lépés: Csomagolni és utazni!

Önnek már csak annyi a dolga, hogy csomagoljon és utazzon.
Csomagoláskor ügyeljen a feladható poggyász súlyhatárára, valamint arra, hogy mit vihet fel a repülőgépre a kézipoggyászban.  Mit érdemes csomagolnia egy 1 vagy 2 hetes utazásra? Ezt jól gondolja át.
Utazáskor vigye magával a részvételi jegyet 1 példányban, a biztosítási kötvényt 1 példányban, valamint ha előtte megküldtük, akkor az elektronikus repjegyet és szálloda vouchert 3 példányban. Emellett ne felejtse otthon az összes utas útlevelét és csomagjait.

FONTOS! Egyéb tudnivalók az utazás online megrendeléséről, jogi nyilatkozat.

Figyelemmel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény törvény illetve az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet előírásaira az alábbi tájékoztatást nyújtjuk az elektronikus szerződéskötésről illetve az online megrendelésről.
 1. A megrendelő lépés-lépésre tájékoztatva van az utazási-, online megrendelése folyamán.
 2. Az Utazás megrendeléséről szóló szerződés nyelve magyar.
 3. Online megrendeléskor az Utas nem tudja elküldeni a megrendelését mielőtt az Utazás megrendeléséről szóló szerződést el nem olvasta illetve el nem fogadta volna. Az interneten – kattintással vagy elektronikus levelezés útján – ráutaló magatartással valósul meg a szerződéskötés. A megrendelés elküldése előtt elfogadott jelen Utazás megrendeléséről szóló szerződés szerint az utazásszervező utazási szerződése írásba foglalt szerződésnek minősül az utazási iroda minden esetben az elküldött (elektronikus úton kézbesített) megrendelőt kinyomtatja és iktatja illetve a szerződéseket és a többi utazással kapcsolatos elektronikus levelezést külön adathordozón elmenti és az utas számára az bármikor hozzáférhetővé teszi, ezen kívül emailben is elküldi részére. Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 3. § (1) bek. előírása szerint a konkrét utazásszervező utazási szerződését és az ÁFA nyilatkozatot az utas írásban pdf. formátumban megkapja. Az iroda lehetőséget biztosít, hogy a Utazás megrendeléséről szóló szerződést letöltse, majd akarata szerint ki tudja nyomtatni.
 4. Az adatbeviteli hibáknak a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított biztonsági felugró ablakok útján illetve olyan Java Script (Ez a szabvány egyben ISO szabvány is.) alkalmazásával biztosít az iroda, ami a jelenleg elérhető legmodernebb technikák.
 5. Az utazási iroda megfelelő, hatékony és hozzáférhető technikai eszközöket biztosít, hogy az igénybe vevő (megrendelő) az adatbeviteli hibák azonosítását és kijavítását megrendelésének elektronikus úton való elküldése előtt el tudja végezni. A megrendelés véglegesítése előtt le tudja ellenőrizni az összes esetleges gépelési hibát, vissza tud lépni és javítani tudja azokat.
 6. Második javítási lehetőség elírás esetén: A megrendelőnek az iroda válaszlevelet küld azokkal az adatokkal, amelyeket a megrendelő beírt a megrendelő megadott rovataiba. Abban az esetben, ha a megrendelő ekkor észleli, hogy névelírást vétett vagy bármely adatot tévedésből rosszul adott meg, akkor a megrendelő egy válaszlevélben még ezt jelezheti az iroda felé és az utazási iroda ezt még ingyenes kijavítja. Ennek időbeli korlátja: Abban az esetben, ha az utas már befizette a részvételi díjat és az iroda már visszaigazolta az utazást, akkor már csak módosítási díj ellenében lehetséges a módosítás, az utazásszervező módosítási feltételei szerint.
 7. Az utazási iroda a megrendelő/vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul megválaszolja. Amennyiben e válasz az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz (megrendelőhöz) nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak válasza, akkor tekintendő a szolgáltatóhoz, illetve az igénybe vevőhöz (megrendelőhöz) megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

A 2011. január 1.-től hatályos, többször módosított Áfa tv. 206. §-a alapján az Ügyfél köteles nyilatkozni arról, hogy az utazási iroda által nyújtott szolgáltatást
 • nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszi igénybe (tehát magányszemélyként foglal, nem kér cégnévre számlát)
 • adóalanyként saját nevében és javára, tehát végső felhasználóként veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát, de a megrendelt szolgáltatást nem számlázza tovább)
 • adóalanyként saját nevében, de más javára (azaz nem utasként) veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát és a megrendelt szolgáltatást továbbszámlázza, ez esetben plusz ÁFA-t is fel kell számolni) .

A Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. honlapján megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.

Az utas és az utazás szervező közötti utazási szerződés a foglalásra küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése után hatályosul.

A visszaigazolás után történő előleg fizetése minden esetben megrendelésnek minősül a visszaigazolásban megjelöltek és az utazásszervező utazási feltételei szerint. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei irányadóak.

Legnagyobb gondosság és igen gyors ügyintézés esetén is előfordulhat, hogy a visszaigazolás és a fizetés közti időszak alatt a megrendelt utazásra elfogynak a szabad helyek. Ebben az esetben a Dive Hard Tours Utazási Iroda haladéktalanul értesíti az utast a helyek beteltéről, és a fizetéssel létrejött szerződés megszűnik. A szerződés ilyen módon történő megszűnésből adódó károkért a Dive Hard Tours Utazási Iroda kizárja a felelősségét.
A szerződésnek a visszaigazolás és fizetés közti időszakban történő megszűnése esetén a Dive Hard Tours Utazási Iroda segít újabb utat találni, vagy kezelési költség felszámolása nélkül visszafizeti az összeget.
Az internetes foglalási lap alkalmas az utazási díj minden elemének tényleges számításba vételére, azonban lehetnek eltérések a honlapon, a foglalási lapon megkapott és a visszaigazoláson szereplő ár között, mindkét irányban. Amennyiben ez az eset fordul elő mindig a visszaigazoláson szereplő érték az érvényes.
Kérdése van? Hívjon most!