Tunézia városainak bemutatása

Sousse

Tunézia utazás Sousse Sousse városát elsősorban a történelmi emlékek és a kultúra iránt érdeklődő utazóknak ajánljuk, mert:
Sousse óvárosa megidézi a középkori arab világot
- a városból könnyedén elérhető fakultatív program keretében Tunisz, Tunézia fővárosa, és Dél-Tunézia is, ahol mintha megállt volna az idő néhány évszázada
- mivel a helyiek nagyon nyitottak, könnyen szóba elegyedhetünk velük, és megismerhetjük, hogy valóban milyenek az arab emberek.
 
Emellett pedig családok számára is üdítő lehet egy vagy két itt eltöltött hét, ugyanis:

Miért Sousse ?

- a szállodák minden igényt kielégítenek, a legtöbb hotelben gyermekmedence és játszótér található
miközben a kicsik homokvárat építenek a strandon, mi az árnyékból elég, ha időnként fél szemmel rájuk nézünk,
- nyitottabbá válhatunk, és nyitottabbá tehetjük az egész családot, mivel egy tőlünk eltérő kultúrával fogunk megismerkedni.

Sousse városáról pár adat

Tunézia harmadik legnagyobb városa, lakossága mintegy 400 ezer fő, a fővárostól 140 km-re, délkeletre fekszik. A medina szűk utcái és az üzletek százai az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idézik. A nevezetességek közé tartozik a várfallal körülvett Ribat erőd, a Kasbah világítótorony, a régészeti múzeum és a római kori katakombák. Sousse jellegzetes nyaralóhely, amely kényelmes szállodákat, kellemes fürdési lehetőséget, vízi sportok nagy választékát, romantikus sétákat és mozgalmas éjszakai életet kínál.
Sousse utazási ajánalatok megtekintése

Port El Kantaoui

Sousse-tól 5 km-re, északra található a tunéziai turizmus gyöngyszeme, amely egyedülálló a maga nemében. A Földközi-tenger első „kert-kikötője”. Itt kaptak helyet az arab-török vagy andalúz stílusban épült luxushotelek, ezeréves olajfa-kertek villái, golfpályák és tengeri búvársport-központ. A fehér házacskák a háromszáz vitorlást és yachtot ringató öböl köré csoportosulnak. Meseszép hely.
Sousse utazás ajánlatok megnézése.

Mahdia

Mahdia kis halászváros Mahdia a fővárostól 210 km-re, délkeletre fekszik. Az utazás Tunéziaba Monastir repülőterére történik. Jellegzetes mór stílusban épült fehér épületek, kupolás mecsetek és karcsú tornyok jellemzik.Mahdia bájos kisváros, 916-ban alapította az első fátimida kalifa, El-Mahdi.
A Szkifa el-Kahla Tunézia egyik legszebb erődkapuja. Keskeny, boltíves, majdnem 50 m hosszú folyosón keresztül lehetett bejutni az egykori városba. Piacnapokon a belső tér beugróiban árusok árulják portékáika A település a X. században a Fatimida dinasztia székhelye volt, ma Tunézia egyik legszebb, finomhomokkal borított strandjával várja nyaralóit.
Mahdiai utazások megtekintése.

Tunisz

Tunisz neve valószínűleg a berber eredetű "eltölteni az éjszakát" kifejezésből származik.
Tunisz a hatalmas Tuniszi-öböl partján fekszik, amelyhez a Tuniszi-tó köti, illetve egy csatorna köti La Goulette (Halk al-Wádí) kikötőjéhez. A város a parti síkságon és az azt körülvevő dombvidéken fekszik. A város középpontjától keletre fekszik az óváros (medina-negyed), északra pedig a Belvedere nevet viselő főváros.
A medina a város központja: sűrűen lakott, sikátorok és fedett folyosók szövevénye, pezsgő kereskedelem, intenzív színek és illatok keveredése, különféle áruk, műhelyek és szuvenírüzletek termékeinek tömkelege jellemzi. Az újváros, a Ville Nouvelle a Francia Kapun – régebben Tengeri Kapu – túl kezdődik. A széles Burguiba sugárút vágja ketté, ahol a gyarmati korszak épületei magasodnak.

Tunisz városa mindenekfelett Tunézia fővárosa, ahol az ország népességének tizede él és dolgozik, és ahol a gazdaság jelentős része összpontosul, nem beszélve az adminisztratív és politikai funkciókról. Tunézia utóbbi évtizedekben mutatott gazdasági növekedésének hatásai jól látszanak az összevissza külvárosokon, melyek a modern Tunézia problémáit és társadalmi ellentmondásait is híven tükrözik. (forrás: Wikipédia)

Róma nem szerette Karthagót, aki folyamatosan borsot tört az orra alá. Róma úgy döntött, vetélytársát, Karthago-t le kell rombolni. Köveit szétszórták, földjét sóval hintették be. Átérezheti a pun birodalom hősi korszakának hangulatát Antonius fürdőiben és az amfiteátrumban, meglátogathatja a hat méter magas dombot, amelyet a város arisztokráciájának elsőszülött gyermekei hamvait tartalmazó urnákból építettek. Kicsit feljebb, a Byrsa domb tetején beléphet a Nemzeti Múzeumba, ahonnan teliholdas éjszakán gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Hammamet

Hammamet közkedvelt üdülőhely kb. 70 km-re, délkeletre fekszik a Tunázia fővárosától, hátterében a Dorsale hegység áll, gyönyörű homokos strandjai mögött citrus-ligetek illatoznak. A tengerpart szubtrópusi növényzettel és kellemes szállodákkal tarkított. Az íves és kupolás tunéziai építészet mindenütt megjelenik. Új övezetnek számít az ún. Yasmine Hammamet, amely az öböl déli részén fekszik, itt főként újonnan épült luxusszállodák várják a pihenni vágyókat.
Hammamet utazás ajánlatok megtekintése.

Monastir

Tunézia egyik legszebb üdülővárosa Monastir, ami 160 km-re a fővárostól délkeletre található. Tunéziai utazás közkedvelt uticélja Monastir. A környék tengerpartját, Skanes-t luxushotelek szegélyezik.
Legismertebb nevezetességei közé tartozik a IX. században épült Nagy Mecset. Monastir azonban mindenekelőtt, mint az első tunéziai elnök, Habib Bourguiba szülővárosaként ismert. A vitorlás és más hajók kikötőjét, a Cap Monastirt két sziklás szigetecske védelmében alakították ki.
A függetlenné vált ország első elnökének szülőföldje Monastir. Dinamikusan fejlődő üdülőterület nagy forgalmú nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, amely azonban nem zavarja az üdülni vágyókat. A Bourghiba Mauzóleum mellett a Nagy­mecset és a Ribat (Észak-Afrika egyik legrégebbi erődítménye) a fő látnivalók, de a város szórakozásra is kitűnően alkalmas.
Monastir utazások megtekintése

Djerba

Tunézia utazás Djerba
Djerba szigetére érkezve olyan érzésünk támadhat, mintha egy egészen más világba csöppentünk volna. A „napfényes sziget” Homérosz szerint annyira csodálatos hely, hogy az ember soha nem akar elválni tőle. A fehér homokú strandok, az egzotikus mór építészet és a tipikus fehérre meszelt falú házak, a nem mindennapi illatok és a vakító fények életre szóló élményt adnak a turistáknak.
Évezredek során föníciaiak, görögök, rómaiak, zsidók, keresztények, arabok és európaiak hagytak örökre nyomot e földön, így a különböző kultúrák által kikevert mai Djerba Tunézia kihagyhatatlan, varázslatos színfoltjává vált. Djerba, Észak-Afrika legnagyobb szigete Tunézia déli partszakasza mentén húzódik.
Djerba utazás ajánlatok megtekintése

Houmt Souk

Houmt Souk Djerba fővárosa. Eredetileg itt nem volt város, csupán a sziget piactere kapott itt helyet. A település összesen alig másfél kilométer hosszú, de Djerba változatos történelmének ismeretében látnivalókban gazdag. Több műemlék várja látogatóit: a Sidi Zitoun mauzóleum, a Djama el Ghorba mecset és a Fort Espagnol erőd a XIII.századból. Houmt Souk történelmi erődje a Borj el Kebir, az épületet még a rómaiak építették, majd az aragóniai király vette birtokba. A kocka alakú bástyatornyokkal körberakott erődbe egy, a 19. században épített hídon lehet bejutni, fentről gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Hetente kétszer tartanak piacot, tipikus djerbai gyapjútakarókat is be lehet itt szerezni. Ha vásárolni szeretnénk, jó áron kaphatunk ékszereket, bőrárut és szebbnél szebb szőnyegeket. Itt sem árt alkudni, valamint tisztában lenni azzal, hogy a legtöbb portéka ma már gyárakban készül.
Djerba utazás ajánlatok megtekintése

Midoun

Midoun Djerba szigetének második legnagyobb települése, pénteki nyüzsgő vására megér egy látogatást, éppúgy, mint a kedden délután itt tartott folklórműsor is, amikor szemtanúi lehetünk egy igazi berber esküvőnek is. A program során megismerkedhetünk a djerbai zene szépségeivel is, melyet a szigetre behurcolt fekete rabszolgák leszármazottai tolmácsolnak az érdeklődőknek.
Djerba utazás ajánlatok megtekintése

Guellala

Tunézia utazás GuellalaA sziget déli partján fekvő Guallala hagyományos berber település, amely elsősorban fazekasságáról híres. Ha sok színben pompázó agyagtárgyat szeretnénk hazavinni ajándékba, akkor Guellala a lehető legjobb hely, hogy ezeket beszerezzük. Rendkívüli látnivaló Ali Berber balrangja, amelynek tulajdonosa, Ali Berber, ingyenes földalatti túrán bevezet bennünket a fazekasság rejtelmeibe.
Djerba utazás ajánlatok megtekintése

Sidi Mahres és a Zone Touristique

A Zone Touristique a turisták számára kialakított negyed teli szállodákkal és éttermekkel a sziget keleti végében. A Houmt Souktól keletre fekvő Ras Rmel félsziget elsősorban a természetbarátoknak érdemes felkeresni. Az itt található Flamingó-fok a november és március között idelátogató rózsaszín flamingókról és a gyakran látható, pár méterre a strandtól játszadozó delfinekről híres. Djerba legszebb, és éppen ezért leglátogatottabb strandja az aranyszínű homokjáról híres Sidi Mahres. A nyolc kilométer hosszú, széles partszakaszon számos lehetőség nyílik sportolásra.
Djerba utazás ajánlatok megtekintése

Gammarth

Amennyiben az eukaliptuszok és mimózák illatára vágynánk, érdemes ellátogatni erre a nyaralóhelyre, amely Tunisztól 20 km-re fekszik. Itt minden klasszikus tunéziai stílusban épült, amelyet kitűnően kirajzolnak a város közelében található műemlékek. A legjelentősebbek közé tartoznak a Karthágó közelében található római ásatások. Történelmi szempontból híres Tunézia legrégebbi golfpályája, amely 18 lyukkal rendelkezik.
Tunézia Nizzájának és Monte Carlójának is nevezik, a kiváltságosak kedvenc üdülőhelye. Itt található a legtöbb hófehéren világító luxusvilla. Gammarth mostanra már figyelemre méltó hotelinfrastruktúrával rendelkezik, ezért széles skálán kínál elhelyezést családoknak és üzletembereknek egyaránt.
Éttermeiben a legfinomabb helyi és nemzetközi specialitásokat szolgálják fel, szakértők az egész ország legjobbjai közé sorolják. Csendes, pihenésre, nyugalomra és visszavonulásra alkalmas hely, ahol a látogatók napfürdőzhetnek az igazi fehérhomokos tengerparton. 

Nabeul

Nabeul frissen került be a tunéziai utazások kínálatába. A Hammamettől 10 kilométerre található település csodás tengerpartja mellett elsősorban a kézművességéről híres. Ottjártunkkor megfigyelhetjük munka közben az agyaggal dolgozó mestereket és szuvenírként pedig igen kedvező áron vihetünk haza különböző kerámiákat. Áprilisban narancsvirág fesztivált tartanak, míg minden pénteken piac van, ahol tevéket is adnak-vesznek a helyiek. Helyben még egy kis múzeumot is felkereshetünk, ahol pun és római régészeti leleteket állítottak ki. Nabeul elsősorban tehát a nyugodtabb pihenésre vágyók paradicsoma.
Nabeul utazás ajánlatok megtekintése.

Zarzis

Zarzis Tunéziai üdülőhely, egy kisváros a tenger partján. Zarzisra úgy érdemes utazni, hogy Djerba szigetére megyünk repülővel és onnan busztranszfer a zarzis-i szállodához. Zarzis félszigetet Djerbával az úgynevezett római út köti össze. Maga Zarzis városka napjainkban 50 ezer körüli lakost számlál. Zarzis hosszú tengerpartja ideális a fürdőzésre, a környék legjobb strandja a közeli Souihelben van. Az olajfákkal körülvett város elsősorban egyfajta átutazóhely, kikötője híres tengeriszivacs-lelőhely. A térségben az olajfa-termesztés is honos. A gyönyörű strandok, a tenger alatti halászat, és a bőrgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas gyógyvízi források Zarzist keresett idegenforgalmi központtá tették.
Zarzis utazási ajánlatok megtekintése.

Skanes

Skanes egy luxusszállodákból álló övezet. Itt minden igényt kielégítő összkomfortos szállást találunk, amelyhez – az üdülők kényelme érdekében – egyéb szolgáltatások is tartoznak. A villák főleg a fehér homokkal borított tengerpart mentén fekszenek.
A nagyrészt szállodákból álló, Monastir városához tartozó övezetet gyönyörű tengerpartja és szép környezete teszi kellemes üdülőhellyé. A halászkikötő, a szukok (piacok) derűs forgataga és a Ribat város fölé magasodó középkori erődítménye festői egységet alkotnak.
Skanes a Monastiri Nemzetközi Repülőtértől csupán 10 km-re található, a repülőtér és a városka közötti területen nagy kiterjedésű golfpályák, valamint olaj- és pálmafaültetvények sorakoznak.
Kérdése van? Hívjon most!